De câte ori ți s-a întâmplat să stai în fața vitrinei unei carmangerii și să te gândești ce fel de carne să cumperi pentru preparatul pe care îl aveai în minte? Astăzi vom vorbi despre carnea de vită și despre cum trebuie să o alegi în funcție de ce vrei să gătești, iar data viitoare când vei mai păși într-o carmangerie, vei ști exact de ce ai nevoie! Trebuie să precizăm mai întâi că nutriționiștii recomandă să introducem în dieta noastră alimentară cât mai des carnea de vită pentru că este o sursă excelentă de proteine, dar și de vitamine și minerale (zinc, magneziu, B6, B12, etc.). Carnea de vită este și săracă în grăsimi, fiind cu atât mai mult recomandată celor care au probleme cu colesterolul sau care se chinuie să scape de kilogramele în plus. Să vedem însă și cum trebuie să preparăm carnea de vită pentru a ne bucura de întreaga ei savoare!
File din mușchi de vită, potrivit pentru friptură
Dacă vrei o friptură de vită gustoasă, atunci ar trebui să alegi bucăți de file din mușchiul vitei. Îl poți prepara pe grătar sau la tigaie, însă este important să știi și cum să o pregătești. Mușchiul este o bucată de carne fragedă, iar bucătarii recomandă ca acesta să fie gătit la o temperatură ridicată, într-un timp scurt, pentru a obține o friptură suculentă.
Antricot de vită, gustos în tocănițe
Antricotul provine din zona mușchilor, de lângă coaste, și dă o savoare excelentă tocănițelor, dar poate fi la fel de gustos și sub formă de friptură pe grătar sau în tigaie, asezonat cu diverse condimente sau chiar marinat. Bucătarii recomandă ca antricotul să fie gătit lent, la foc mic – poți găti antricotul de vită fără niciun fel de problemă și în aparate de tip slow cooker.
Vrăbioara, ideală pentru ciorbe
Dacă îți este poftă de o ciorbă gustoasă de vită, alege vrăbioara, o bucată de carne din apropierea pulpelor. Se recomandă ca acest tip de carne de vită să fie gătit lent, la foc mic, fiind ideal pentru ciorbe, dar și pentru tocănițe. Pentru ciorbe sau supe se mai recomandă și coada de vită.
Te așteptăm în carmangeria Domnească cu cea mai proaspătă carne de vită, 100% naturală, crescută în România! Optând pentru produsele noastre, te asiguri că vei avea parte de o masă gustoasă, plină de nutrienții de care ai nevoie!